woensdag 26 juni 2019

Vork en mes etiquette

Leg mes en vork als je klaar bent in de (tien over vier) positie, met het mes aan de buitenkant en de vork aan de binnenkant. De etiquette voor bestek neerleggen dan wel vasthouden geldt als volgt: je legt een mes of vork nooit met de punten op de rand van het bord . Men houdt het mes in de rechter en de vork in de linkerhand.

Het is strijdig met alle begrippen van étiquette om met de linkervuist een vork te omklemmen, die . Volgens de etikette leg je dan je mes en vork naast elkaar op 'tien voor half vier', waarbij het mes boven met de kartels naar beneden ligt en het vork eronder. In de etiquette staat beschreven dat de vork in de linker hand gehouden wordt, het mes in de rechter. Dit deels om stoeiende ellebogen te voorkomen.

Europese tafel etiquette werkt zo: Mes in de rechterhan vork in de linkerhand. Je eet met de vork nog steeds in je linkerhand en de punten . Als je klaar bent met eten, leg je mes en vork naast elkaar in het midden van het bord. De vork met de tanden naar beneden en het mes rechts . Tja, wij zijn er niet zo van maar kennis van tafeletiquette -oftewel hoe hoort het eigenlijk bij.


De moeder van je lief heeft gevraagd of je wel de etiquetteregels kent. Leg mes en vork in de 'tien over vier' positie: het mes boven (over) en de vork . Weet dat de vork aan de linkerkant van het bord ligt, en het mes aan de. Goede etiquette kan het gebruik van een maaltijd zeer veraangenamen.

Bijvoorbeeld; eerst een mes en vork voor het koude voorgerecht, dan een lepel voor . Artikelen in Eten en drinken, Traditionele etiquette. Legt men mes en vork open neer op het bdord dan betekent dat men nog niet klaar is met het diner. Tafelgasten die etiquette van een chique restaurant kennen.


Indien je een pauze inlast, kun je dit aangeven door je mes en vork in een . Met alleen een vork eten, praten met volle mon geeuwen of naar het toilet gaan; zoiets staat zeer. Tags: adel, eten, etiquette, tafelmanieren. De vork wordt met de linkerhand vastgehouden en het mes, met de snijkant naar het bord toegekeer hanteert men in de rechterhand.


Hier wordt de etiquette met betrekking tot het dekken van de tafel toegelicht. Verkade: Je moet pasta eten met een lepel en een vork. Nooit met een mes en al helemaal niet snijden. Prik het eten aan je vork of schuif het met je mes op de bolle kant.


De basisregels der (kerst)etiquette vind je in de nieuwste Margriet More.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts