donderdag 15 november 2018

Djokja zilver

Djoka zilver is nauwelijks meer bekend in Nederland. Het komt dan ook vanuit de tijd van de overzeese gebiedsdelen van Nederland. In het tegenwoordige Indonesië liggen een aantal plaatsen waar al eeuwenlang de productie van zilverwerk is geconcentreerd.

Vaak werd zilver geassocieerd met de maan, de zee en verschillende goden. Qualiteits djokja asbakje met lotusbloem gemerkt 8zilver en meesterteken wst. Aangeboden in Cata's Zilverveiling (Internationaal): Verzameling Djokja zilver, Indonesië, midden 20e eeuw.


Aangeboden in Cata's Aziaticaveiling (na 1920): Antiek Djokja zilver - Indonesië - ca.

Aangeboden in Cata's Aziaticaveiling (na 1920): Djokja zilver bestek - Indonesië - Begin 20e eeuw. Uitgebreide set djokja zilver bestaande uit: - kwastlepels ook wel sorbetlepels of limonadelepels . Vervaardigingsdatu1700-17; het zilver 19e eeuw. De in twee verschillende stijlen gedreven Djokja-zilveren dekseltjes zijn bekroond met een haantje.


Solms en Frederik Hendrik, een waaier van Djokja-zilver, een ivoren waaier met drie medaillons, een vuurschermpje en Chinese waaiers. Stand Kunstarbeid Djokja op de Jaarbeurs in Bandoeng, met onder meer Yogya zilver. Zilver geschiedenis zilversmeden op veilingen - beurzen cursus opleiding edelmetaal, kunstkennis waarborg museum russian antiques.


Kavel 0– Zilveren armband met blauwe edelstenen. Vaasje van djokja zilver, Familie Zuiderhoek.

Zweden(bron Vorsten) en de Sultan van Djokja (bron ). Gelokt met de beloftes van onder andere een 'volledig Djokja zilveren theeservies, wajongpoppen. Aangeboden in Cata's Tabak- en rookwaar veiling: Djokja silver cigarettes case - Indonesia, ca 1940. Hij kreeg dit stuk uit de handen van resident van Baak aangereikt door de ingezetenen van Djokja; erop stond te lezen: Huldeblijk van Djokja's . Op de schoorsteen lag een kris, versierd met plakjes Djokja-zilver.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts