woensdag 17 april 2019

Regenmeter maken

In dit filmpje leer je hoe je zelf een regenmeter kunt maken, zodat je kunt meten hoeveel regen er is gevallen. Hoe je dat kunt doen, lees je op het doeblad. De meeste regenval in één jaar staat op .

OppasStudent gaf een positieve draai aan het natte Nederlandse weer en maakte . Lessenreeks voor de tweede graad van het basisonderwijs. Neerslag wordt gemeten met een regenmeter. De neerslag wordt hierbij opgevangen in een bak, fles of buis.

Knip of snijd eventueel de flesjes al doormidden voor de kinderen. Je kunt zelf van te voren al een regenmeter maken. Regenmeter maken Deze activiteit is opgenomen in het vaardigheidsinsigne Weer voor welpen, opdracht niveau 1. Het is altijd leuk om in de kleuterklas samen met de kleuters een regenmeter te maken. Meet de regen met een zelfgemaakte regenmeter. Dit proefje kun je alleen of met z'n tweeën doen.


De voorbereiding duurt ongeveer minuten. Hoeveel regen er precies valt, kun je meten met een regenmeter. Je kunt zelf een regenmeter maken en dan kun je zelf zien hoeveel regen er valtt .

Ik demonstreer dat het maken van meetapparatuur niet altijd duur hoeft te zijn door een prototype elektrische regenmeter te maken van een . De ene keer regent het eventjes flink en schijnt daarna de zon weer, en de andere keer miezert het de hele dag. Daarom houden de meeste mensen er niet zo van. Maar voor de natuur is regen erg belangrijk. The event titled Regenmeter maken starts on maandag oktober! Weet iemand hoe ik een regenmeter kan maken?


Ik bedoel niet een sensor die aangeeft of het wel dan niet regent. Een regenmeter, ook wel pluviometer genoem is een type instrument dat. Zelf een regenmeter maken, zodat je kunt meten hoeveel regen er gevallen is in jouw tuintje.


Deze week sloten we het thema 'weer' af met het maken van een regenmeter of pluviometer. We werkten in groepjes en aan de hand van een . Omdat de bodem van de meeste jampotjes niet plat zijn kun je niet direct vanaf de bodem gaan meten. Maak voor de activiteit Regenmeter maken strookjes papier van bij cen- timeter. Geef hierop de centimeters en millimeters aan.


Knip van een doorzichtige plastic waterfles de hals en mond af. Weerhutten en sensorhutten zijn bij diverse gespecialiseerde zaken te koop, maar ook zelf te maken voor een fractie van de prijs, die de . Een regenmeter wordt gebruikt om de hoeveelheid neerslag. Heel veel mensen in Nederland maken gebruik van de buienradar op internet.


Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts