donderdag 27 maart 2014

Broodoven metselen

Hiernaast zie je de opstaande rand van de koepel. Teken met potlood een cirkel op de ovenvloer zodat je daarna de halve stenen netjes kan rangschikken. We gaan de vuurvaste stenen van 'de broodoven' metselen met leemmortel.

De ovenmond wordt cm en de hoogte van de ovenmond van de hoogte . Voor ik eraan begon wist ik niets af van metselen, en had praktisch nooit nooit gemetsel alleen de barbecue die je op de foto ziet naast de fundering was mijn . Voordat je gaat metselen kun je controleren of het gedeelte waarop je verder gaat bouwen naar jouw mening nog voldoende in orde is. Zelf een houtgestookte pizzaoven, steenoven, broodoven of houtoven bouwen.

In de eerste plaats kan je verschillende materialen gebruiken die elke metselaar op een andere manier en volgens zijn kwaliteiten verwerkt. Welkom bij DE houtoven specialist van Nederland en België. In een houtoven of in een elektrische oven. Over een houtoven, bakoven of broodoven zelf bouwen.


De fundering van de oven wordt gemaakt van lege flessen en holle stenen. De stilstaande lucht in de flessen en de stenen zorgt er voor dat de .

We hebben daarna een eenvoudige bekisting om het metselwerk . Hey ik ben op zoek naar een site waar veel foto s opstaan van siemetselwerk, ik binnekort een muur, bbq en een broodoven metselen en zou. Dan een kast er omheen metselen, heel veilig kan dat met chamotte. Eén ploeg gaat verder met pannen leggen bij de broodoven en één ploeg gaat verder met het metselen van de kopgevel. Na enig zoekwerk op Internet vond ik het zelfbouwpakket van de broodoven.


Met de prefab wilde ik het metselen van de koepel vermijden, en dat is toch . Na het doorspitten van De Broodoven site vormden zich al mooie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts