maandag 16 juli 2018

Tante kaat zilver poetsen

Verkleurd zilver kun je simpel en snel poetsen, zonder te hoeven poetsen! Neem een teil of grote schaal (let op - niet van metaal), een . Dit is een instructie video filmpje met zilveren lepeltjes.

Tante Kaat geeft tips om ramen te poetsen. Helpling heeft op een rijtje gezet hoe je zilver kan poetsen met producten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Ontdek de beste manieren van zilver schoonmaken, zodat je jouw. Om je zilveren sieraden weer mooi te laten glimmen: doe op en stukje keukenrol wat as (uit de asbak) en wrijf daar bijvoorbeeld je ringen mee in, je poetst het .

Dierbaar zilveren bestek hou je het liefst proper. Door oxidatie komt er een zwarte glans op. Je kan dit gemakkelijk terug oppoetsen, zonder per . Hoe maak je zonder zilverpoets(doek) je zilveren voorwerpen glanzend schoon? Wij presenteren je enkele handige alternatieven om zilver te poetsen.


Handige tips over hoe je je zilveren sieraden het beste kunt reinigen. Sterlingzilver is een wit edelmetaal dat licht reflecteert. Puur zilver is te zacht om te gebruiken en wordt daarom gemengd met andere metalen . Voorkomen dat zilveren sieraden na een tijdje dof van kleur worden,.

Wat kunt u wel en niet doen met bijvoorbeeld edelstaal (RVS) bestek, zilver bestek of verzilverd bestek. Wat zijn de adviezen voor het schoonmaken en poetsen . Zo potjes die ge kunt kopen speciaal voor zilver te reinigen. Je bent hier: TipsSchoonmaken poetsenOma's tips.


Een goed poetsmiddel voor zilver is een papje van krijt en spiritus. In deze tip lees je hoe je je zilveren armbanden of zilveren ketting weer mooi glanzend op kan poetsen. Giet dit over het zilver tot het helemaal onder staat.


Zilver is mooi en wordt vaak gebruikt voor sieraden, bestek en decoratie voor in huis (bijvoorbeeld beeldjes, servies en lijsten). Dus graag een gouden raad van Tante Kaat alvorens ik de ring toch wegbreng naar de juwelier. Ik maak mijn zilveren ringen altijd schoon in soda.


Een zachte tandenborstel met een beetje Dreft (afwas) en poetsen maar. Heb je een zilveren sieraad die door het dragen vrij zwart is geworden? Als je het sieraad even op wilt poetsen, gebruik dan een oude tandenborstel.


Een zilveren lepel in het glas voorkomt ook springen. U kunt zilver ook poetsen met een papje van krijt en spiritus. Zilvertin heeft een mooie zilverwitte glanzende kleur die u kunt behouden door het tin minstens één keer per jaar te reinigen en te poetsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts