dinsdag 11 februari 2014

Mosa servies jaren '50

Mosa antiek servies groene bloem zilveren rand prachtig servies mosa jaren 30. Thee servies MOSA, creme met goudkleurig bloemetje. Servies mosa kop en schotels theepot melk kan suiker pot twee schalen.

Mooie kop en schotels met een mooi ontwerp typisch voor de jaren 50. MOSA FRAGONARD servies , Mosa prins en prinses servies. Het mocca-potje Wilma verschijnt een jaar later (1954) en is duidelijk slanker (of gerekter) van vorm.

Het is alsof Wilma aan de lijn heeft gedaan. Jager jaren servies - set schaaltjes. Mosa, Maastricht (1geselecteerd van 140).


Vind of bied uw tweedehands Servies, bestek en keukengerei aan op Speurders. Kom Mosa Plateel met decor van bloemen in Art Deco stijl. Rosenthal ontbijtservies porselein jaren 60. Mosa Maastricht vintage servies seventies 090. Vind mosa servies in Antiek en Kunst op Marktplaats.


Nederland kent veel verzamelaars van Mosa serviezen.

In het jaarverslag van Mosa over het jaar 18wordt melding gemaakt van het aantal personeelsleden: 12. Het bedrijf heeft daarom de afdeling export verdubbeld tot man. Alleen Mosa probeert zich nog in het buitenland met serviezen te profileren.


Melamine uit Amerika sloeg in Europa in de jaren niet aan, . Jaren geleden zijn wij begonnen met het verzamelen van Maastrichts aardewerk. Mosa servies, Boch servies, Societe Ceramique Maestricht servies, etagere, . Schattig schaaltje met viooltjes en bovenin een. In de jaren 19was hij lid van de Bende van De Suisse, een groep. In de periode 1929-19was hij ontwerper van aardewerk serviezen bij De Sphinx te Maastricht, als opvolger van Willem Jacob Rozendaal.


Bestaande uit : dekschalen, groenteschaal, juskom met scheurtjes, diepe borden, platte . De getoonde objecten geven een goed beeld van de MOSA-productie in de. Kop en Schotels van het Zijlstra servies. Vintage Mosa Koffiepot van Mosa met Narcis.


Boch porselein, met de klederdrachten van Nederland door de jaren heen. Het boek kost € 2voor leden, € 2voor niet-leden. U ontvangt het boek dan op een door u bezochte beurs verderop in het jaar of u. VMA 1Mosa uit de collectie van Henk van Buren, Pastel III, Bijzondere . Vind fantastische aanbiedingen voor mosa maastricht societe ceramique. MOSA MAASTRICHT Mok voetbalclub Walram jaar 7x15cm (1).


MOSA MAASTRICHT 25-delig servies ontbijtservies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts