vrijdag 22 mei 2015

Afvoer regenwater tuin

Hij laat zien hoe je het regenwater van dak en terras in de tuin verwerkt. Dat is beter dan afvoeren via de riolering. Benieuwd hoe je jouw tuin kunt omtoveren tot een ware regentuin?

Afkoppelen, anders afvoeren van regenwater, levert hoe dan ook winst op voor het milieu. Gebruik je het regenwater in je tuin, of om de auto te wassen,. De blokken zijn geschikt voor drainage in tuinen, lijnafwatering rondom verhardingen, onder.


Uw woning is eenvoudig afgekoppeld en u behoudt het regenwater voor uw tuin.

Maar dan zonder dat er een afvoer of leidingwerk nodig is! Het afvoeren van regenwater is belangrijk om rekening mee te houden tijdens het aanleggen van de bestrating en de tuin. Verzakkingen van terrassen en tuinpaden; Algengroei; Bomen en planten.


Bekijk alle mogelijkheden voor de afvoer van regenwater, o. Afvoerputjes in de tuin worden ook wel vloerputten genoemd. Voor afvoerleidingen van regenwater, ook wel hemelwaterafvoer genoem gelden andere . De hemelwaterafvoer bij jouw woning en tuin zal aangesloten moeten worden. Loopt het regenwater van je dak af naar de plek waar je het water wilt hebben? In een stedelijke omgeving kan veel regenwater niet geleidelijk in de grond zakken maar wordt via afvoeren en riolen weggevoerd waardoor de bodem in de .

Voordeel van deze manier is dat de waterafvoer minder tuinoppervlak vergt dan bij . Voor de planten, bomen en struiken in uw tuin, heeft u water nodig. Het afvoeren van regenwater is natuurlijk al aan bovenstaande regels gebonden, maar er . Daarachter hebben we nog zo'n meter tuin. In het verleden, voor ik mijn woning kocht, is door vorige eigenaren achterop die meter bij de . Afkoppelen als inspiratiebron voor juweeltjes van tuinen. Om dit alles te voorkomen wordt de afvoer van regenwater losgekoppeld (afgekoppeld) . Hemelwater (regenwater en smeltwater van sneeuw en hagel) horen niet in het. Het aanpassen van hemelwater afvoer (HWA) leidingen waardoor deze niet langer.


Het water valt dan voor de gevel op de grond en kan in de tuin infiltreren. Help de gemeente door uw hemelwaterafvoer af te koppelen van het. Om overtollig regenwater van je terras of oprit af te voeren, moet je drainage. Laat regenwater nooit afvloeien naar een hemelwaterafvoer, maar zorg dat.


Planten en gras maken plaats voor een onderhoudsvrije tuin of een parkeerplaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts