maandag 19 oktober 2015

Soorten italiaanse koffie

Er worden in Italië zeven verschillende koffiesoorten gebruikt waarvan de Arabica de belangrijkste soort is. Volgens de huidige directeur van Illy, de 76-jarige . Italie is het land van koffie drinken, al eeuwen lang.

Er zijn zoveel verschillende soorten koffie, en de Italianen zijn daar meester in. Dankzij de Italiaanse koffiecultuur kunnen we terugkijken op bijzondere. Je komt in een Italiaanse bar zeer veel verschillende soorten caffè tegen, waarvan het wel.


Als je dus alleen caffè vraagt krijg je een sterke, kleine koffie.

Italië is een koffie land bij uitstek, de macchiato, espresso en cappuccino komen daar vandaan. Italiaanse koffie is er in verschillende soorten . Na vandaag nooit meer zeggen: doe mij maar zo'n Italiaanse espresso. Want Italië kent voor bijna alle nuances koffie een eigen naam, een . Koffievarianten van Italiaanse koffie worden steeds populairder.


Een Italiaanse espresso is niet groter dan een borrel (30-45ml). Er zijn drie soorten van het geslacht Coffea, die bonen leveren voor het . Wil jij alles te weten komen over verschillende soorten koffie? Een doppio is de Italiaanse benaming van een dubbele espresso of double .

Nergens ter wereld nemen ze koffie drinken zo serieus als in Italië. Een lesje koffie drinken op z'n Italiaans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts