dinsdag 20 september 2016

Vijzel graniet

Een vijzel bestaat uit een beker en stamper, de beker is gemaakt van een hard materiaal zoals graniet, metaal, aardewerk of zelfs kristal en is bij voorkeur ruw . Deze granieten vijzel van Jamie Oliver is ideaal voor het fijnstampen en vermalen van kruiden en het maken van dressings. Hout, keramiek, porselein, graniet: het kan allemaal.

Laatst kocht ik een nieuwe granieten vijzel en zag dat de binnenkant een beetje ruw was. Deze stevige vijzel is een ideaal hulpmiddel voor het fijnmalen van kleine hoeveelheden kruiden, specerijen, knoflook etc. Een beschuitje fijnmalen is met deze zwarte granieten vijzel zo gebeurd! De ruwe binnenkant van graniet zorgt ervoor dat je ook hardere specerijen als .

Renberg Vijzel en stamper van zwart graniet. Jamie Oliver kookt graag met verse kruiden en ingrediënten. Dat doet iedere andere kookliefhebber natuurlijk ook.


Om het beste uit de kruiden en specerijen te . Oldenhof vijzel hoog ø cm graniet donkergrijs. Oldenhof vijzel ø 1cm graniet donkergrijs. Oldenhof vijzel vierkant cm graniet lichtgrijs. Ruime keuze uit diverse soorten vijzels voor verschillende gerechten vindt u bij cookinglife.


Voor mij is een goede vijzel dan ook onmisbaar.

Van klein naar groot, van graniet naar marmer. Keuken vijzels, mortar peste of tjobek ulek ulek. Hoe kies, gebruik en onderhoud je een vijzel? Een granieten vijzel nooit met chemische stoffen behandelen.


Wat je op het aanrechtblad doet kan beslist niet gebruikt worden voor je vijzel. Deze zware granieten vijzel is perfect voor het fijnmalen van kruiden, specerijen, knoflook en meer. Vijzel graniet ronde grantieten vijzel met stamper.


Door vijzelen kun je onder andere gedroogde specerijen fijnmalen. Als je voorverpakte kruiden zat bent is het hoog tijd voor een vijzel. Met een vijzel kun je zelf malen wat je wilt: kaneel, kruidnagel, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts