dinsdag 24 januari 2017

Fijne chamotte klei

Chamotte is een gebakken product van klei dat voor de meest. Plastische klei, magere klei, chamotteklei, roodbakkende klei en meer. TIP: Voor het boetseren is een halfvette klei, met weinig en fijne chamotte, het . Chamotte is fijngemalen korrels meel in de klei die een vaste vorm heeft. Chamotte wordt ook wel gezien als 'steentjes in de klei', dit is dus een .

Fijne chamotteklei gebruik je voor holle vormen. Grove chamotteklei gebruik je voor beeldjes e. De chamotteklei waarmee we beelden kunnen boetseren, komt voornamelijk uit. De fijne chamotte ( mm) is alleen geschikt om er kleine beeldjes van te . ALGEMEEN Klei - algemeen fijne chamotte bakken.


Ik heb er een aantal die inmiddels al een paar weken staan te drogen. Peter van Ginkel - Klei - Klei is leverbaar bij onze winkels in Amsterdam, Arnhem,.

Heb stuk gemaakt met fijne chamotte en om af te werken zag ik dat op sommige plaatsen waar ik het niet zo glad kreeg klei met grove chamotte . K3000 fijne chamotte klei wit-witbakken 940-115 pakken, pakken, 00. K3100 fijne chamotte klei geel-roodbakken 940-110 pakken . De meeste klei heeft een krimp van ongeveer , om deze krimp enigszins te. Klei voor de fijnkeramiek, verbeterd met chamotte. Rode- en zwartbakkende klei heeft op een temperatuur tot 11ºC een maximale kleur.


Gezuiverde klei met een klein steentje erin. De Steengoed klei van Sibelco (Vingerling) is een klei geschikt om fijn werk te boetseren. Afhankelijk van de baktemperatuur is deze klei geschikt voor . Uitstekende bakklei (1000-11gr.


Celsius) met een fijne structuur. In de fijne chamotte is 0-5mm poeder verwerkt. Deze kleisoorten zijn in een aantal kleuren . Uitstekende bakklei (1000-12gr. Celsius) met een fijne structuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts