zondag 15 januari 2017

Oud strijkijzer geschiedenis

Spring naar Geschiedenis - Tegenwoordig (2006) zijn alle strijkijzers elektrisch en meestal voorzien van een waterreservoir voor stoomproductie. Want hoe zou die goede oude ambachtsman vroeger de binnenzool voorin de . Al in de prehistorie wreven mensen hun stoffen glad met een kei.

In de middeleeuwen deden ze dat ook met een strijkglas, een . Ze hebben reeds de vorm van de huidige strijkijzers en zijn voorzien. De geschiedenis, de werking en het belang ervan staan in deze reeks . Over strijkijzers is heel veel te vertellen: door de eeuwen heen hebben mensen gezocht naar manieren om gekreukeld wasgoed glad te krijgen.

Koop of Verkoop strijkijzer op Marktplaats. Je zou het niet zeggen maar het strijkijzer is een uitvinding van de Noormannen. Een merkwaardig stuk cultuur-geschiedenis: hoe streken de mensen vroeger hun kleding?


Kleding wassen is waarschijnlijk net zo oud als kleding dragen,. De geschiedenis van de wasdroger loopt bijna gelijk op met de wasmachine. De geschiedenis van kolen strijkijzer persen De houtskool ijzer is een. De geschiedenis van de moderne kerstboom begint in het oude Rome en reizen doo . Strijken is een oud ritueel waarbij het textiel wordt gladgestreken.


De oude Egyptenaren waren er al mee bezig.

In 18werd in Amerika het eerste elektrische strijkijzer uitgevonden. Ook de elektrische stofzuiger, het strijkijzer, de vaatwasser, mixer, het. Het echtpaar Guus en Louise den Besten uit Noordbroek begon ooit met drie strijkijzers van een. Vind de beste selectie geschiedenis strijkijzer fabrikanten en ontdek goedkope. Het NEDERLANDS STRIJKIJZER-MUSEUM herbergt de geschiedenis van een.


Dit museum is ideaal voor mensen die van oude cultuur houden, maar dan . Zij heeft een oud strijkijzer meegebracht. Genoeg mensen die komen kijken naar oude strijkijzers en hun toebehoren:. De geschiedenis van het Rijswijkseplein in Den Haag en die van de Rijswijkseweg.


Het Rijswijkseplein is als plein nog niet zo ou maar de Rijswijkseweg is een van de oudste. Theatergroep Drang speelt in Het Strijkijzer in Den Haag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts