vrijdag 17 februari 2017

Handgesmede bijlen

Onze met de hand gesmede bijlen, gemaakt van Zweeds bijlenstaal volgens traditionele methodes, worden gerekend tot de beste in de wereld. Van de traditionele handgesmede Zweedse bijlen van Wetterlings, tot de moderne Fiskars bijlen: wij kunnen ze allemaal uit voorraad leveren. De Small Axe is een handgesmede bijl uit de Hunting serie van Wetterlings.

Deze bijlen zijn gesmeed van Zweeds staal met een hardheid van 58-HRC. BIJLEN GRÄNSFORS HULTAFORSGränsfors Bruks geeft jaar garantie op zijn producten. Een garantiekaart vind je in het bijlenboekje dat bij elke aankoop . Handgesmede bijlen zijn tegenwoordig zeldzaam.

Goede exemplaren zijn echter niet moeilijk te herkennen aan de putjes in het blad. Bruks, wildlife, outdoor, kloofhamer, splijtbijl, minibijl, felling, axe, . Door de jaren heen heb ik er een aantal gebruikt maar uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik een “echte” handgesmede bijl wilde hebben. Home Bijlenshop Scout- Outdoor- Kampeer Jacht bijlen. Bijl-blad gemaakt uit handgesmeed kwaliteitsstaal uit Oostenrijk. Hand gesmede bijl uit Zweden; Sterke Hickory houten steel; Zeer degelijke steel bevestiging; Handig in gebruik door gebogen steel; Universeel inzetbaar . DE “RUGGED” BIJLEN VAN HUSQVARNA UIT ZWEDEN!


Maar als ik deze fraaie hand gesmede Husqvarna camping bijl vastpak, ronddraai en evalueer, . Wetterlings axe, handgesmede bijl uit Zweden.

Zweedse handwerk van kg, met een Hickory steel van cm. VARG OutdoorTravel is dealer van het kwaliteitsmerk Wetterlings. Deze handgesmede bijlen van Wettelings (axes since 1880!) importeren wij rechstreeks uit. Twee handgesmede bijlen voor een speciale klant.


Houthakkersbijl van handgesmeed Zweeds staal. De Forest Axe van Wetterlings is het type bijl waar houthakkers hun werk mee deden voor de uitvinding van . Ik werd vorige week gevraagd door een dame of ik een bijl kon maken voor haar. Kalenders, wenskaarten, leuke mokken, maar ook handgesmede bijlen. Te veel om op te noemen, dus stap gewoon eens vrijblijvend . Grote Goosewing Bijl met oude merken, 1800.


Nu zat ik eraan te denken om eens te kijken naar een Fiskars bijl. Handgesmede bijlen welke ietsje goedkoper zijn dan bovenstaande.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts