maandag 27 juli 2015

Salade met sardientjes uit blik

Een blikje sardientjes in huis komt altijd van pas! Serveer de tartaar in kleine slablaadjes. Sardines uit blik: love them (Sanne) or hate them (Corrine).

Dit voedzame gerecht is gebaseerd op de klassieke Toscaanse broodsalade Panzanella en combineert sardines uit blik, die gezond zijn voor het hart, met . Deze lijkt me best lekker: Gevulde courgette met sardines. In een salade is het ook heel lekker hoor. Dan heb je sardineboter, lekker op een toastje en het ziet er nog chique uit ook.

Giet (klein) blikje sardientjes af, prak fijn in een kom (even die ruggengraatjes eruit vissen). Serveren met partjes citroen om over uit te knijpen, heerlijk. Editie NL deelt Bart van Olphen vier recepten uit zijn kookboek Vis uit blik.


Van aardappelpreisoep met rode zalm tot couscoussalade met witte tonijn.

De sardientjes in blik zijn kant-en-klaar voor bereiding. Men kan de sardientjes in olie op het brood doen of er eerst een lekkere salade mee maken. Met eieren, sardientjes en mayonaise uit Nederland 1weken . Een erg lekker broodje waarvoor je prima ook sardines uit blik kunt gebruiken. We starten met één van mijn allergrootste fascinaties: vis uit blik.


Sardines zijn heel makkelijk te bereiden, zoals in dit gerecht. Home › Recepten › Gegrilde sardines uit de oven. Couscous met sardines en gegrilde groenten is een gezond recept voor personen in minuten. Ik heb net sardines zonder graat uit blik gekocht.


Sardientjes in tomatensaus worden in Suriname ook gegeten bij de rijst. Olijven: Gebruik een schone lepel of vork om dit uit de pot te nemen. Deze frisse citroencouscous met sardines is een heerlijk zomers gerechtje.


Zit het weer wat tegen is deze salade ook super met sardientjes uit blik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts