donderdag 23 november 2017

Kruidenthee zetten

Awel, je zou erover verwonderd staan hoeveel fouten er worden gemaakt tegen de kunst om een goede kruidenthee te zetten. Smaken verschillen, dus je moet natuurlijk helemaal zelf weten hoe jij je favoriete kop thee zet. Op de foto zie je thee van citroenmelisse, Zwitserse munt en Aloysia (citroenverbena).

Bedenk dat appel wel 'smelt', bij het zetten van thee wordt de appel . Gespecialiseerde theewinkels kunnen heel duur zijn. Daarom is zelf kruidenthee maken een goede . Het toevoegen van warm water aan de losse theebladeren kan een precisiewerkje zijn.

Het water te heet opdienen kan bijvoorbeeld de . Kruidenthee zetten van planten uit je eigen tuin? Thee zetten in de volksmond is een aftreksel maken van alles wat je in een pot kokend water doet. Thee zetten of eigenlijk moet ik zeggen thee trekken, is meer dan een zakje in kokend water hangen. Onlangs was ik bij Dilmah in Haarlem om . Bij het theezetten kun je kiezen voor losse thee of thee in een zakje.


Thee zetten is niet zo eenvoudig als het lijkt. Niet alle thee wordt namelijk op dezelfde manier bereid. Het is erg belangrijk om de juiste techniek te kennen voor .

Zelf kruidenthee maken is super simpel, snel en gezond. Als je even snel een kopje voor jezelf wilt zetten, dan is een theezeef die je in een . Hier leest u alles over het zetten van (losse) thee,ook wel verse thee genoem zoals de ideale hoeveelhei trektijd en temperatuur. Met een beetje warm water en een theezakje is een kopje thee zo gezet. Wil je een echte kop thee zetten, heerlijk van smaak en met een lekkere geur,. Of wil je kruidenthee zetten om de medicinale werking die kruiden kunnen hebben ? Dan moet de kruidenthee anders gezet worden als bij ons de gewoonte is.


Kruidenthee zetten is een andere manier van thee zetten dan we gewend zijn met het snel klaar zakje theepoeder. Verwarm bij het zetten van een pot thee eerst de pot, doe dan de . Om thee te zetten neem je verse gekneusde blaadjes of gedroogde blaadjes. Gebruik één theelepel kruiden voor één kop, giet er heet water . Handig Theezetten met losse theefilters of theelepelklem, thee-ei theehuisje, theezeef, theetimer, theethermometer etc. Een goed gemaakt kopje hete thee kan hart en ziel van elke theeliefhebber verwarmen, maar het kan ook onplezierig bitter of teleurstellend .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts