dinsdag 22 december 2015

Koffie malen

Een goede koffiemolen is van zeer groot belang bij koffie malen. Grofheid en gelijkmatigheid van de maling is belangrijk . De smaak van de koffieboon komt pas écht tot zijn recht als je de koffie zelf maalt!

Maar hoe doe je dat, elektrisch of handmatig? Je eigen koffie malen is de beste garantie voor een maximale verse smaak. Je bent ook flexibeler en hebt zo meer controle over de mate van hoe fijn of hoe grof . De uiteindelijke smaak van je kopje koffie kun je dus het beste beïnvloeden door zelf je bonen te malen.

Nadeel van metalen maalschijven is dat ze warm worden door de wrijving tijdens het malen. Daarmee worden de koffiebonen verhit wat de smaak beïnvloedt. Wanneer je zelf koffie gaat malen met een losse bonenmaler zal het resultaat minder constant zijn. Daarin schuilt wellicht de uitdaging met als . Niets ruikt zo goed als het aroma van vers gemalen koffiebonen. Zelfs mensen die niet van koffie houden vinden de geur vaak . Er gaat niets boven de geur van vers gezette koffie, 's morgens bij het wakker worden.


Die koffie kan op verschillende manieren gemaakt . Wij hadden ooit zo'n leuke ouderwetse koffiemolen die je met de hand kon laten malen, leek me zo leuk om daar bonen mee te malen en koffie van te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts