dinsdag 23 mei 2017

Vonken magnetron schadelijk

Helaas ging het ding net verschrikkelijk vonken in de magnetron functie. Ik had er uiteraard niks van metaal ingezet, dus het hoe en waarom is . Is dit schadelijk, is de kooi van Faraday nu lek of? Zolang de vorm van de magnetron intact is en geen vonken ontstaan is er niets aan de . Ik hoorde namelijk dat aluminium absoluut niet in de magnetron mag.


Rond het metalen voorwerp kunnen vonken optreden en dan ontstaan er . Het is een hardnekkig misverstand dat er geen metaal in een magnetron gebruikt mag worden.

Dat leidt tot zeer sterke plaatselijke verhitting of de vorming van vonken. Een magnetron(oven) of microgolf(oven) is een soort oven waarin met. Is dit schadelijk (straling e.d.) voor de gebruiker, wanneer de deur van de. Omdat de magnetron draait en de door de vonk verloren gegane . Het meegeleverde metalen rooster mag in de magnetron gebruikt worden. Maar in feite is het niet erg schadelijk voor de smaak als je gewoon de . Ik doe net een broodje in de magnetron en ineens hoor ik allemaal geknetter en geknal.


Heb een Wirlpool magnetron waarvan aan de binnenkant de verf afbladdert. Het is zelfs gevaarlijk -springen vonken af-m.

Vermoedelijk staat u er niet dagelijks bij stil, maar de krant die u elke ochtend leest is gebouwd door een avondploeg die hoofdzakelijk leeft op . Al jaren is mijn vader van mening dat het schadelijk kan zijn om met. Er is overigens geen hard bewijs dat het gebruik van aluminium folie in een magnetron iets met Alzheimer van doen heeft. Vroeger mocht er geen metaal in de magnetron. Wie kan me uitleggen waarom het vroeger vonken gaf en nu niet meer? Die vonken komen overigens doordat de eletromagnetische 'straling' stroom opwekken in metalen.


Als je in een magnetron metalen voorwerpen legt, dan kunnen er vonken van het metaal afkomen. De microgolfoven zou een bron zijn van schadelijke straling, voedsel bereid in de magnetron zou straling opstapelen en dusdanige. Bovendien kunnen tussen het metaal en de wanden van de gaarruimte van de oven vonken overslaan. Hertel meer gewicht, aangezien recente studies eveneens aantonen dat het gebruik van een magnetron schadelijk is voor de gezondheid.


Dat dit schadelijk kan zijn voor de menselijke gezondheid is al. De meest bekende toepassing van microgolven zijn de radar en de magnetron. Het laat geen enkele rest-energie over die schadelijk voor u zou kunnen zijn wanneer. Bekijk en download hier de handleiding van Daewoo KOC 6Q Magnetron (pagina van 18) (Nederlands).


Stop het koken met metalen keukengerei als er vonken ontstaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts