woensdag 17 augustus 2016

Afvoer afwasmachine ontstoppen

Als de vaatwasser verbonden is met de afvoer van de spoelbak van de gootsteen, controleer dan of deze niet verstopt zit. Voedelsresten in de vaatwasser kunnen zich ophopen en de filters, de sproeiarmen en de pomp. Wanneer je over de juiste kennis en tools beschikt, is het voor bijna iedereen mogelijk zelf de afvoer van de vaatwasser te ontstoppen.

Je kunt de diameter van de afvoer vergroten of de slang van de vaatwasser iets. Gewoon ontstoppen met een ontstopper, daarmee haal je heel veel vuil los. Mag er gootsteen ontstopper in een verstopte afwasmachine?


Heb je al geprobeerd of het probleem misschien in de afvoerslang zit?

Uw verstopte afvoerleiding makkelijk ontstoppen. Zelfs de afwasmachine waterafvoer komt niet meer omhoog in de gootsteen. Zowel de gootsteen, de afwasmachine en de wastafel beschikken over een sifon onder de afvoer. Omdat een sifon vuil en etensresten verzamelt, kunt u het . De vaatwasser geeft regelmatig aan dat 'ie zijn water niet kan afvoeren. AEG vaatwasser pompt niet afberichtenapril 2013Siemens vaatwasser afvoerslang verstopt.


Water blijft in de vaatwasser staan, wat te doen? Een veel gehoord probleem is 'er blijft water in de vaatwasser staan', oftewel het water loopt niet meer weg de afvoer in. Al vrij snel kwam ik erachter dat de keukenafvoer was verstopt.

Op een gegeven moment kwam het via de vaatwasser terug omhoog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts