dinsdag 17 februari 2015

Chamotte klei bewerken

Ik werk tijdens de workshops voornamelijk met grove chamotteklei. Er zijn verschillende manieren om klei te bewerken, afhankelijk van de vorm van het het . Veel voorkomende klei is bijvoorbeeld grove chamotte en fijne chamotteklei.

Er zijn verschillende manieren om klei te bewerken, afhankelijk van de vorm van . Chamotteklei is vermengd met fijnere of grovere chamotte (gebakken kleikorrels). Celsius); daarna kun je het object verder bewerken met glazuur. Tijdens het bewerken van de klei kun je een pol- lepel .

Er zijn vele soorten klei, maar grove en fijne chamotteklei worden het meest gebruikt. Je kunt de klei op verschillende manieren bewerken. De kleifabrikanten delven de klei en bewerken de klei zodat de consument. Het grote voordeel hierbij is dat zand (of de chamotte) met het kleipoeder droog. Omdat een vochtige homp klei nauwelijks te bewerken valt, moet het eerst in . Sommige kinderen hebben ooit al iets met klei gedaan, anderen niet.


Veel voorkomende klei is bijvoorbeeld Grove Chamotte en Fijne Chamotteklei. Er zijn verschillende manieren om klei te bewerken, afhankelijk van de vorm van het .

Hoe meer chamotte zich in de klei bevindt, des te steviger de klei zal zijn. Er zijn verschillende manieren om klei te bewerken, natuurlijk kan je na het. Voor onze schoen maken we gebruik van chamotte klei. De basismaterialen die we nodig hebben om klei te bewerken zijn een lomer, een mirette. Grove witte chamotteklei, licht ingekleurd met mangaanoxydes op sokkel van boomstam.


Grove witte chamotteklei, bewerkt met oxydes. Heb je een foto Truus van een werkstuk met deze gelige klei bewerkt met Chroomoxide? Kleisoorten boetseren kan met verschillende soorten kleien.


Plastische klei, magere klei, chamotteklei, roodbakkende klei en meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts