maandag 24 oktober 2016

Sla met sardientjes

Sardines laten uitlekken en graatjes en staartjes verwijderen. Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Altijd handig om in voorraad te hebben en snel een zomerse groentesalade met sardientjes mee te maken.

Meng in een schaal de sla met de kappertjes, peterselie en de dressing. Pers het teentje knoflook uit in de uitgelekte olie van de sardientjes en . Snijd de sla in niet al te grote stukken. Scheur de rucola in kleinere stukken en snijd de sardines in stukjes.

Deze sardientjes salade is supersnel om te maken en zit bomvol gezonde vetten. Een recept van Marjoleine de Vos in NRC Handelsblad (april 2013). Een lekkere frisse salade met het subtiele van amandelen. Ik heb bij deze salade de paprika en aubergine in mijn Airfryer gegrild maar je kan de groente ook eerst aanbakken in de grillpan met een . Couscous is een populair gerecht uit Marokko. Wat bij ons aardappels zijn en in Azië rijst, is couscous in Afrika!


Doe de couscous in een kom en voeg 2ml koud water toe. Meng het citroensap en 4-eetlepels olijfolie . Vul de buikholtes van de sardines met de partjes citroen, venkel en de.

Sardines uit laten lekken (olie bewaren) ui fijnsnijden sardines ontdoen van graatje,in een schaaltje doen. Fijn gesneden ui er door prakken en de mayonaise . Couscoussalade met sardientjes, feta en avocado. Maak met een vork de sardientjes fijn in een schaaltje, doe de ui, tomaat, kappertjes, basilicum, peterselie en mayonaise erbij en meng alles tot een salade. Een originele en frisse salade, makkelijk om klaar te maken.


Maaltijdsalade (voor personen) met stokbrood. Ingrediënten: – Kleine krop ijsberg sla – blikjes met sardientjes – 4gram biologische macaroni – groot . Dit sardine salade recept is klaar in min. Print dit recept ontdek recepten die op sardine salade lijken. Voeg het brood daarna toe aan de kom met de salade.


Voeg de sardines, tuinbonen, tomaten en rucola toe. Meng, zodat alles is bedekt met de dressing, maar . Ik denk meteen aan verse sardientjes van de BBQ waar je deze salade bij serveert. Helaas was het net niet mooi weer genoeg om de BBQ aan . Couscous salade met feta, sardines, koriander en munt.


Wat zijn er toch veel overheerlijke salades te bedenken! Sinds Jolanda volledig glutenvrij eet en daardoor vaak een salade als lunchgerecht . Wie wil, snijd de sardines langs de rug open om het ruggengraatje te verwijderen. We doen niet te moeilijk met dit recept voor sardine sandwich: stokbroo mayonaise met wat kappertjes, en een salade van rode ui, tomaten, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts