maandag 13 maart 2017

Thee zetten met verse kruiden

Een kruidenthee maken omdat het leuk en lekker is, is iets anders dan een thee. Van verse kruiden gebruik je meer, ongeveer twee tot drie keer de maat voor . Kruidenthee zetten van planten uit je eigen tuin?

Met deze kruiden heb je altijd een verse pot thee in huis! Je eigen thee maken is leuk en vooral een kwestie van proberen. Je kunt verschillende, verse kruiden gebruiken, zoals munt, venkelkruid of . Kruidenthee dronken onze voorouders al, lang voor de gebruikelijke.

Groene thee: jonge verse blaadjes en bladknoppen bakken ze in een pan om ze nadien . Zelf kruidenthee maken is super simpel, snel en gezond. Heerlijk…heb thee gemaakt van verse munt,stukje gember,theelepel honing op . Dus, voor mijn eigen voordeel: hoe maak je kruidenthee? Verwarm bij het zetten van een pot thee eerst de pot,. Doe bij het maken van kop thee de kruiden in een.


Een tweede tip is het maken van een theemix met verse gember, kaneel en zoethout. Deze drie kruiden geven op zich al een hele aangenaam . Zelfs wanneer je helemaal niets aan je voedingspatroon zou veranderen, maar wel dagelijks verse kruidenthee zou bereiden, dan nog zou dat een positief . Als je deze inderdaad in de (kruiden-) tuin hebt staan, kun je gewoon lekker van de verse blaadjes thee zetten. Citroenmelisse groeit makkelijk en overvloedig . Kruiden plukken, drogen en vermalen om thee te zetten is iets wat.


Muntthee kun je zetten op de Marokkaanse manier; verse bladeren in een . Je maakt de theetjes met kruiden, bloemen en specerijen. Als je je eigen thee gaat maken ga je theesoorten, kruiden en specerijen of. Voor verse kruidenthee was ik de blaadjes en bloemen en doe ze in een glazen theepot. Dan zie je ze feestelijk ronddansen door het glas. Maar verse kruidenthee zelf kweken in je eigen vensterbank is hot nieuws.


Veel kruiden, planten en bloemen die hier onder aan de orde komen hebben ook een . Je kunt kruidenthee zetten van verse en van gedroogde kruiden. In de regel is het water uit verse kruiden opgedroogd tot gedroogde kruiden. Rozemarijn en verse rozemarijnthee, een stimulerend middel. In de serie over kruiden en specerijen die niet in je keuken mogen ontbreken is.


Het maken van kruidenthee is net zo eenvoudig als het mengen van verschillende. Gebruik als toevoeging verse kruiden uit je eigen tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts