woensdag 18 juni 2014

Zelf yoghurt maken

Yoghurt zelf maken is helemaal niet moeilijk en je hebt er ook weinig voor nodig. Je voegt een beetje yoghurtcultuur toe aan melk en laat dit . In de uitzending zag je hoe Ersin samen met zijn tante verse yoghurt maakt.

Speciaal van Tante Yoghurt voor jou: het . Vroeger maakte men zelf yoghurt van rauwe melk. In heel veel landen is het nog steeds gebruikelijk. Zelf yoghurt maken is echt niet moeilijk maar je moet wel wat geduld hebben.

De volgende ochtend ontbijten met je zelfgemaakte yoghurt, hoe . Natuurlijk is het makkelijker om naar de supermarkt te gaan en een pak yoghurt in je karretje te gooien, maar heb je ooit het idee gehad om zelf . Eenvoudig en snel zelf yoghurt maken zonder yoghurtmachine. Voor het zelf maken van yoghurt heb je weinig nodig en binnen een dag heb je . Zelf yoghurt maken is heel eenvoudig met een yoghurtmachine. En wil je geen gepasteuriseerde melk meer gebruiken, dan gebruik je net als . Lang geleden op vakantie in Maleisië zag ik voor het eerst hoe je zelf yoghurt kan maken.


Terwijl wij zaten te ontbijten was de duitse . Met een beetje van deze zelfgemaakte yoghurt als starter, kunnen we een aantal keer nieuwe yoghurt maken, maar niet te lang.

Kan ik yoghurt ook van sojamelk, geitenmelk of schapenmelk zelf maken? Geheim recept van de 24Tip-vos: zelfgemaakte verse vanilleyoghurt . In dit korte filmpje laten we je zien hoe je thuis yoghurt kunt maken! Dat kan door melk eerst te steriliseren en vervolgens een bacteriecultuur toe te voegen.


Gebruik eetlepel activator (gewone volle yoghurt uit de winkel) per halve liter melk. HOI, WAT HEERLIJK DAT JE HET NU ZELF KAN MAKEN! Zelf yoghurt maken is niet zo moeilijk als het lijkt.


Bovendien kun je - als je het basisrecept eenmaal onder de knie hebt - eindeloos variëren met smaakjes, . Er zijn verschillende redenen waarom het goed is om zelf yoghurt te maken. Ten eerste is yoghurt een fantastische manier om . Zelf yoghurt maken is leuk om te doen en het spaart ook nog eens veel geld uit. Biologische Griekse yoghurt is ongeveer per liter.


Dat ze er een week later nog lagen, omdat echt niemand erop zit te wachten om zelf yoghurt te maken, . Ik gebruik het liefst biologische rauwe melk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts