donderdag 17 juli 2014

Donkerbruin brood gezond

Volkorenbrood is van nature lichtbruin van kleur. Veel mensen kopen donkerbruin brood met het idee dat hoe donkerder het brood hoe gezonder. De bruine kleur zegt niet altijd iets over de gezondheid van het brood.

Vezelrijke broodsoorten zoals volkorenbroo roggebrood en bruinbrood zijn donkerder . Voor bruinbrood wordt meel gebruikt waarbij de zemelen en kiemen. Brood is in de basis een 'gezond' product omdat het veel voedingsstoffen bevat zoals. Bruinbrood maken bakkers van tarwemeel: meel is een combinatie van .

Vind hier antwoorden op vragen over brood en gezondheid. DEN HAAG - Meergranenbrood is niet per definitie gezonder dan bruin- of volkorenbrood. Dat stelt de Consumentenbond dinsdag op basis . Een video waarin besproken wordt waarom bruin brood niet gezond is. Kinderen geloven soms de raarste verhalen over voeding. In dit artikel de grootste misverstanden en fabels over gezond eten.


De kleur van een brood zegt niets over hoe gezond het is. Niet elk donkerbruin brood is volkorenbrood. Donker bruin brood is minder gezond dan gedacht.

Het verhaal gaat dat er kleurstof aan het bruine brood wordt toegevoegd om het nog donkerder te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts