woensdag 5 november 2014

Zilverklei bakken in hotpot

In de HotPot is het heel goed mogelijk om sieraden van zilverklei (Art Silver Clay) te maken, desgewenst. De zilverklei krimpt met het bakken circa. Dit kan op drie manieren: in een (keramiek)oven (vanaf 6°C), met een .

Koop nu uw HotPot artikelen bij de Zilverklei-webwinkel. Professionele HotPot producten, starterspakketten, losse HotPots, glas en nog veel meer! Klik op de afbeeldingen om de PDF bestanden te openen.


Ik moet toch gauw ook weer eens aan de slag met het zilverklei.

HotPot ook voor zilverklei gebruiken om af te bakken. ZandstorWelke gereedschappen heb je nodig voor zilverklei (Art Clay Silver). Om de stukken in af te bakken heb je een speciale oven nodig die een . Toen dit eenmaal achter de rug was, en een gewone bak geen problemen. Tijdens deze delige cursus wordt gestart met. Het bakken van de zilverklei is een beetje anders dan bij andere vormen van klei.


U kan de zilverklei bakken in een (keramiek)oven, op het gasfornuis of met . Deze Art Clay zilver laagbakkende klei (verhitting vanaf 6°C) kan samen gebakken worden met glas, sommige stenen en sterling . Nooit eerder met zilverklei gewerkt en je wil graag een eigen zilveren juweel maken?

Binnen in de Hotpot loopt de temperatuur snel op, waardoor het glas gaat smelten. Tijdens het bakken brandt de kurk weg en enkel het zilver blijft over. Het afbakken van Copper vergt een ander bak-procedé dan Silver en duurt ca. Een aantal werkstukken dat ´s morgens wordt gemaakt wordt ´s middags . De HotPot is een klein oventje dat in de magnetron geplaatst wordt en waarmee je glas kunt smelten (het zogeheten ´fusen´). Dé webwinkel voor al uw Zilverklei HotPot benodigdheden en natuurlijk ook.


Voor deze service vraag ik € - en voor elk product dat u gelijktijdig mee wilt laten bakken € per product. Op de sites die hotpots verkopen, vindt je ook alle informatie over hoe je kralen kunt maken, zelfs van zilverklei. De kleine ovens (geschikt voor zilverklei) worden meestal niet heet genoeg voor porselein.


Als je alleen sieraden gaat bakken lijkt me dit ideaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts