maandag 19 maart 2018

Verbruik oude koelkast met vriesvak

Als je naar de onderstaande staande tabel kijkt, zie je dat een oude koelkast meer dan 4kWh per jaar verbruikt. Zelfs als jouw huidige jaar oude koelkast nog niet stuk is. Je vindt het jaarlijks stroomverbruik in kWh op het energielabel.

Kleine veranderingen kunnen veel schelen in uw energieverbruik. De koelkast gaat vervolgens de warme lucht afkoelen en dat kost energie. Ontdooien gaat makkelijk door een pan met heet water in uw vriesvak of vriezer te plaatsen.


Een twintig jaar oude koelvriescombinatie verbruikt circa 5kilowattuur per jaar.

Ga je met vakantie, schakel de koelkast of vriezer dan uit. De zuinigste koel-vriescombinaties van jaar geleden verbruiken bijna keer zoveel stroom dan moderne modellen. Ik heb hem voor de 1e keer in jaar ontdooid want het vriesvak zat al een tijdje onder het ijs. Bij de aankoop van een nieuw toestel wordt vaak het oude bijgehouden als “reserve”.


Een koelkast met een klein vriesvakje verbruikt al gauw dubbel zo veel . En dat is is voor de tafelmodel koelkast en vriezer samen. Dan kan het dus liggen aan de hoeveelheid oude apparaten in huis, maar bijvoorbeeld aan een oude vrieskist, koelkast, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts